Νόστιμο προϊόν από κινόα που έχει υποβληθεί σε νέα διαδικασία ελάχιστης επέκτασης υπό ελεγχόμενη πίεση και ως αποτέλεσμα προκύπτει ένα τραγανό προϊόν, διατηρώντας τη φυσική μορφή και γεύση της κινόας. Διαθέτει υψηλό επίπεδο πρωτεΐνης και είναι πλούσιο σε μέταλλα όπως (ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο), βιταμίνες (C, E, B1, B2 και νιασίνη) και φώσφορο. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα και ωμέγα που επηρεάζουν την εγκεφαλική ανάπτυξη, είναι εύπεπτο και μια εξαιρετική πηγή ενέργειας.
Το προϊόν διατίθεται σε φυσική, γλυκιά και πικάντικη (πάπρικα) μορφή. Αυτές οι μορφές μπορεί επίσης να περιέχουν μια επικάλυψη από ένα μείγμα οσπρίων υψηλής ισορροπίας, με αποτέλεσμα ένα τρόφιμο υψηλής αξίας πρωτεΐνης (25%) και με τα 19 απαραίτητα αμινοξέα. Δεν περιέχει γλουτένη και οι κόκκοι του είναι εξαιρετικά θρεπτικοί, ξεπερνώντας σε βιολογική αξία, διατροφική ποιότητα και λειτουργικότητα τα παραδοσιακά δημητριακά.
Η κινόα είναι ένα από τα είδη που καλλιεργούνται στο Περού από την προκολομβιανή εποχή (πάνω από 3.000 χρόνια) και συγκεκριμένα στην λεκάνη του Τιτικάκα, που είναι το κύριο κέντρο προέλευσης όπου διατηρείται η μεγαλύτερη βιολογική ποικιλία αυτού του είδους.
ΟΦΕΛΗ
• Απαραίτητο τρόφιμο σε περίπτωση δυσανεξίας στο γάλα και σε αλεύρι σίτου, βρώμη, κριθάρι και σίκαλη.
• Ευνοεί την ανάπτυξη των παιδιών. Συνιστάται η κατανάλωσή του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα πρώτα χρόνια της ζωής.
• Διατηρεί τον οργανισμό υγιή, με καλύτερη διάθεση, καλύτερη εμφάνιση και βάρος.
• Είναι πολύ χρήσιμο στη σύνθεση νέων ιστών. Παρουσιάζει επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές ιδιότητες κατά του πόνου των δοντιών και απολυμαντικές για τα ουροποιητικά.
• Σε μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα και τα αυγά.
• Βοηθά στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων, ενισχύοντας τη μνήμη και διευκολύνοντας τη μάθηση.
• Είναι εύπεπτη και βοηθά τον οργανισμό να διατηρεί το βάρος του.